Διδάσκουν:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΦΟΥΝΗΣ

O Αλέξανδρος Kαφούνης είναι μουσικός. Σπούδασε κοινωνική ανθρωπολογία και ιστορία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Διδάχθηκε τουρκική κλασική αλλά και λαϊκή μουσική από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ηπείρου Νίκο Ανδρίκο, ενώ  στο Αναγνωστήριο Αγιάσου διδάχθηκε παραδοσιακή ελληνική μουσική.  Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και μουσικών εργαστηρίων από Έλληνες και διεθνείς μουσικούς διαφόρων παραδόσεων στο σάζι, πολίτικο λαούτο, σαντούρι και κιθάρα.

Αυτή την στιγμή διδάσκει μουσική στο Πολύκεντρο Μανταμάδου και στη Μυτιλήνη και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές με διάφορα σχήματα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Διδάσκει:
Σαντούρι, λαύτα, σάζι, θεωρία λαϊκών δρόμων – μακάμ, παραδοσιακό μουσικό σύνολο Λέσβου

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΑΡΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Οδυσσέας Σαρρηγιαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 8 ετών. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης  και το Ωδείο Κέρκυρας από όπου και αποφοίτησε με Πτυχίο σαξοφώνου.  Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου από όπου ανακηρύχθηκε πτυχιούχος στον τομέα τον μουσικών επιστημών. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια με τους καθηγητές Θ. Σωτηριάδη, John Sampen και Daniel Gauthier. Έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως solist έχει εμφανιστεί με την Γερμανική ορχήστρα Budesbahnorchester σε σειρά συναυλιών στις πόλεις Dusseldorf, Hagen, Dortmund, Essen και Wuppertal  με μαέστρο τον Holger Haveman. Έχει συμπράξει  με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη συμφωνική Ορχήστρα δήμου Θεσσαλονίκης και τη φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 2016 έως σήμερα εργάζεται ως καθηγητής σαξοφώνου σε μουσικά σχολεία.

Διδάσκει:
Κλασικό σαξόφωνο, θεωρία της ευρωπαϊκής μουσικής, φλογέρα και μουσική προπαιδεία για παιδιά

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Ο Αριστείδης Αποστολής, τελειόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας με ειδίκευση στο Ούτι, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Από το 2005 άρχισε η ενασχόλησή του με τη μουσική παρακολουθώντας μαθήματα Μπουζουκιού με τον Χρήστο Παναγιωτάρα. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στο οποίο συνέχισε τη μαθητεία του στο Μπουζούκι και στο Ούτι και από το οποίο αποφοίτησε το 2012. Να σημειωθεί ότι το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 παρακολούθησε μαθήματα Μακάμ και Μουσικών συνόλων στο Yıldız Teknik Üniversitesi της Κωνσταντινούπολης με το καθηγητή Özer Özel. Τέλος, υπήρξε και μαθητής του Κέντρου Σπουδών Ανατολικής Μουσικής με υπεύθυνο καθηγητή τον Νίκο Ανδρίκο παρακολουθώντας επιμορφωτικά σεμινάρια καθώς και το μάθημα των μουσικών συνόλων.

Διδάσκει:
Ούτι, μπουζούκι τρίχορδο και τετράχορδο

ERDEM GÜRELER

Ο Erdem Güreler γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μάνισα της Τουρκίας το 1991. Ξεκίνησε να παίζει κλασική κιθάρα ακολουθώντας τον πατέρα του σαν πρώτο δάσκαλο στην ηλικία των δέκα ετών. Στα 18 του χρόνια έγινε δεκτός στο μουσικό πανεπιστήμιο Uludağ στην Προύσσα, όπου και φοίτησε, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 2017. Κύρια θεματική των σπουδών του αποτελούν η εκμάθηση κιθάρας, πιάνου, σάζι, νέϊ, μαθήματα φωνητικής και χορωδία. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη μελέτη της Ευρωπαϊκής Κλασικής μουσικής, της κλασικής και παραδοσιακής Τουρκικής μουσικής και στην μουσική  παιδαγωγική.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε εργαστήρια στην Ευρωπαϊκή Σχολή της Jazz στο Bordeaux της Γαλλίας και στο Marburg της Γερμανίας. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε ως δάσκαλος μουσικής επί έξι έτη σε ιδιωτικά σχολεία με πληθώρα μαθητών.

Από το 2017 ζεί και εργάζεται στη Μυτιλήνη της Λέσβου, μελετώντας την παραδοσιακή και λαϊκή τοπική μουσική και το ρεμπέτικο.

Διδάσκει:
Κιθάρα κλασική, ακουστική, μαθήματα φωνητικής

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

Ο Παναγιώτης Κολοβός γεννήθηκε στην Ξάνθη και είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής,  Α.Τ.Ε.Ι., Άρτα, Ήπειρος. Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου Θεωρίας Ευρωπαικής Μουσικής από το Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης.

Εργάστηκε σαν καθηγητής παραδοσιακού κλαρίνου στο Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής της Μυτιλήνης, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Νικόλαο Ανδρίκο και στο Μουσικό σχολείο Αλεξ\πολης ενώ συμμετείχε στα μουσικά σχήματα “Θρακόμελο” και “Θρηίκιος ‘Ηχος”.

Σήμερα διδάσκει παραδοσιακό κλαρίνο στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές με ποικίλα μουσικά σχήματα.

Διδάσκει:
Παραδοσιακό Κλαρίνο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΟΓΛΟΥ

Ο Βασίλης Κουζινόγλου ζει και εργάζεται ως μουσικός στην Μυτιλήνη. Είναι πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών (Αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, σύνθεση) από το ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» και πτυχιούχος σύγχρονων θεωρητικών Jazz μουσικής από το «Ωδείο Τέχνης Γ.Β.Φακανά» και έχει τίτλο σπουδών ηλεκτρικής κιθάρας (jazz).

Από το 2010 εώς το 2015 παρακολούθησε τα μαθήματα στο Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής, Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Για 2 χρόνια ήταν ωρομίσθιος καθηγητής μουσικής σε διάφορα σχολεία της Λέσβου.

Έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα σεμινάρια με τον Βασίλη Ρακόπουλο, τον Μάρκο Αλεξίου, τον Λευτέρη Χριστοφή και Master Class με τον Pat Martino, καθώς και σεμινάρια για το Τουρκικό ούτι στον ‘Λαβύρινθο’ με τον Yurdal Tokcan.

Έχει συνθέσει μουσική για ταινία μικρού μήκους της Ιωάννας Βαριά και συμμετείχε ως μουσικός στο πρόγραμμα του «Πέλαγος Πολιτισμού», το οποίο εκπονήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σήμερα εξακολουθεί να συμμετέχει ως μουσικός σε σχήματα Jazz και Ρεμπέτικης μουσικής.

Διδάσκει:
Κιθάρα Jazz, θεωρία της σύγχρονης Jazz

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

O Γιώργος Κατσαρός γεννήθηκε το 1974 στην Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Μυτιλήνη Λέσβου, σε ένα εργαστήριο που ξεκίνησε να υπάρχει πριν 9 χρόνια, κάνοντας ειδικές κατασκευές, διακοσμήσεις μαγαζιών και πολλά άλλα.
Έχοντας σπουδάσει μηχανολόγος, έβλεπε πάντα τους μεταλλικούς όγκους και κάπως αλλιώς, εκτός από αυτο που η χρήση τους πρόσταζε να δούμε. Από τότε λοιπόν άρχισε μια μανία για σκουπιδοτέχνη (trash art), η οποία κρατάει ως σήμερα. Το μύνημα ότι “τίποτα δεν είναι άχρηστο” έγινε σκοπός ύπαρξης με επιδίωξη την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση άχρηστών υλικών.
Αυτήν την στιγμή διατηρεί το ίδιο αυτό εργαστήριο δουλεύοντας πια εκεί πηλό, γυαλί και μέταλλο. Στον ιδιο χώρο, πειραματίζεται σε διάφορες τεχνικές και τεχνολογίες. Δημιουργεί χυτά αντικείμενα που έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Τελευταία δουλεύει το γυαλί μέσω φούρνου σε συνδυασμό με μέταλο.
Συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, όπως το Trash Art-Μαραθώνιος δημιουργίας και Ανακύκλωσης-Γκάζι Δήμου Αθηναίων (1998-99-2000), σε εκθέσεις του Δήμου Μυτιλήνης, και σε κάθε έκθεση του Πολιτιστικού Σωματείου “Εικαστική Παρέμβαση” όπου και εκτελούσε καθήκοντα προέδρου για δύο χρόνια. Έχει πραγματοποιήσει επίσης ατομικές εκθέσεις, στη Φωτογραφική Εταιρεία (αίθουσα Μυτιλήνης) και στην Αθήνα στον εκθεσιακό χώρο του περιοδικού ” Βαβελ “.
Ο Γιώργος Κατσαρός έχει συνεργαστεί επίσης με το Εθνικό Θέατρο, το Υπουργείο Αιγαίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το περιοδικό “Γαλέρα”, σε εικαστικά και πολιτισμικά γεγονότα. Έλαβε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό “Micropolis” στην κατηγορία video animation/Μυθοπλασία.

Διδάσκει:
Εικαστικά – Εργαστήρι γλυπτικής, μεταλλικές κατασκευές

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΑΚΗΣ

Ο Νίκος Περιφεράκης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Φοίτησε στη Σχολή Αυτοματισμού στον Πειραιά αλλά τελικά αφοσιώθηκε στη σπουδή της κιθάρας και μορφώθηκε ως μουσικός. Σπούδασε ηλεκτρική κιθάρα με τον Γιώργο Ζήκο, Blues κιθάρα με τον Γιώργο Αποστολάκη, σύνθεση με τον Αλέξανδρο Κατραμάδο, Soul με τον Joe di Marco απο τους Fugees, και Ανατολικό ethnic με τον Remzi Cabbarli. Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια Jazz με τον Bill Street και σπούδασε Studio recording με τον Σωκράτη Τσιούλη.

Δίδαξε ηλεκτρική κιθάρα στο Ωδείο Νάκας Χίου καθώς και στο Ωδείο Σκαλκώτας στη Μυτιλήνη.

Από το 1991 έχει συμπράξει σε μουσικά σχήματα όλων των ειδών μουσικής (εκτός κλασικής ορχήστρας), και έχει συνθέσει  για ταινίες, ντοκυμαντέρ και βίντεο κλιπ με την εταιρία Focus on promotion.

Επίσης έχει συνθέσει για τη δισκογραφική εταιρία Smile records καθώς και  για προσωπικές δουλειές Ελλήνων καλιτεχνών.

Διδάσκει:
Ηλεκτρική κιθάρα – τεχνικές αυτοσχεδιασμού

ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ

O Ανδρόνικος Θεοχαρίδης σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Κεντρικής Αγγλίας στο Μπέρμινχαμ (1995-1998) και από το 2009 είναι διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εργασθεί ως σχεδιαστής σε αρχαιολογική υπηρεσία και ως καθηγητής σε ΤΕΕ και ΙΕΚ. Τα τελευταία οχτώ χρόνια εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρωτής δάσκαλος εικαστικών.

Διδάσκει:
Εικαστικά – Ελεύθερο σχέδιο, θεωρία και πρακτική στο χρώμα

ΜΕΡΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Η Μέρσα Αναστασιάδου ασχολείται με τα καλλιτεχνικά απο την ηλικία των 15 ετών. Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Εικαστικών Τεχνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2008. Από το 2011-2013 φοίτησε σε μεταπτυχιακό προγραμμα με εξειδίκευση στη Σύγχρονη Τέχνη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας τοιχογράφος από το 2010 έως και σήμερα. Αντικείμενα ενασχόλησής της εκτός από την ζωγραφική και την τοιχογραφία, αποτελούν οι κατασκευές, τα έργα με ανακυκλώσιμα υλικά, τα ψιφηδωτά, το κόσμημα, οι ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων. Το 2016 υπήρξε συνδιοργανώτρια του Symbiosis Arts Festival, διοργανώνοντας 5 διαφορετικές εικαστικές εκθέσεις στο νησί της Λέσβου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα Εικαστικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει πραγματοποιήσει τοιχογραφίες σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Διδάσκει:
Εικαστικά – Εισαγωγή στο ψηφιδωτό, τοιχογραφία, τεχνικές ανακύκλωσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Ο Γιώργος Αρπατζόγλου γεννήθηκε το 1972 στη Λέσβο και στα 17 του χρόνια έφυγε για την Αθήνα, που σπούδασε υπολογιστές σε ΤΕΙ και ασχολήθηκε με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, παρακολουθώντας για δύο χρόνια και μαθήματα σκηνοθεσίας στη «Σχολή Σταυράκου». Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε στη Μυτιλήνη, έζησε άλλα 10 χρόνια ασχολούμενος με τη δημιουργία ντοκυμαντέρ και ταινιών στη Θεσσαλονίκη. Η δουλειά του περιλαμβάνει, εκτός άλλων, ένα ωριαίο ντοκυμαντέρ για τη Λέσβο, καθώς και ένα 25λεπτο ντοκυμαντέρ με τίτλο «Εκεί που μένω», με θέμα τους τσιγγάνους Ρομά της Θεσσαλονίκης. Το 2013 κυκλοφόρησε η ταινία του “Ζητείται Μέλλον” η οποία παρουσιάστηκε και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λονδίνου.

Διδάσκει:
Κινηματογραφικό Εργαστήρι

THOMAS BALKENHOL

Γνωστός Γερμανός μοντέρ, απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου του Μονάχου. Από το 1980, δουλεύει αδιάλειπτα ως μοντέρ, κυρίως σε ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες όπως ο Βέρνερ Χέρτζοκ, ο Βόλφγκανγκ Λαντγκρέμπερ, ο Πιέρ Χόφμαν κ.α Έζησε στην Τουρκία για 20 χρόνια και από το 1997 διατέλεσε καθηγητής Κινηματογραφικών Τεχνών στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής (METU) στην Άγκυρα. Έχει συνεργαστεί με τους καλύτερους Τούρκους σκηνοθέτες σε εμβληματικές ταινίες του Τουρκικού κινηματογράφου αλλά και στην Ευρώπη και Ελλάδα. Έκανε την παραγωγή, σκηνοθέτησε και μόνταρε το «Άρωμα των πραγμάτων» (ντοκιμαντέρ για τη Διδώ Σωτηρίου) και υπέγραψε παραγωγή και μοντάζ στο ντοκιμαντέρ «Το τείχος μας» (σκηνοθεσία Πανίκος Χρυσάνθου, Κύπρος 1992). Το 1999 σκηνοθέτησε την Τουρκική παιδική ταινία «Big treasure chest for future kids – Turkey». Για τις ανάγκες της σειράς παιδικών ταινιών στην οποία ανήκει το φιλμ μόνταρε τις παραγωγές από τη Γροιλανδία, τη Νότια Αφρική, τη Γερμανία, την Τανζανία και τη Ρωσία.

Τα τελευταία χρόνια ζει στη Μυτιλήνη και συνεχίζει τις συνεργασίες του ανά τον κόσμο από το νησί της Λέσβου.

Διδάσκει:
Κινηματογραφικό Εργαστήρι

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η Βασιλική Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα και κρατά από τη Σμύρνη και την Ερεσσό της Λέσβου. Σπούδασε βιολογία μα σύντομα αφοσιώθηκε στην κλήση της για τη μουσική και το τραγούδι. Αναζητώντας τις μουσικές ρίζες της μελέτησε την προφορική παράδοση στο δημοτικό τραγούδι, ταξιδεύοντας στα πανηγύρια ανά την Ελλάδα δίπλα στο κλαρίνο του Βαγγέλη Σούκα. Μέσα στα χρόνια ανέπτυξε μια βαθιά ευαισθησία για τα παραδοσιακά όργανα και τα ηχοχρώματα της Μικράς Ασίας, του Αιγαίου και της Μεσογείου, τραγουδώντας στα Ελληνικά, Ισπανικά και Ιταλικά με διάφορες μουσικές ομάδες.

Βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη με την κομπανία που είχαν συγκροτήσει η Θέσια Παναγιώτου και ο Κώστας Φέρρης για τις εκεί συναυλίες (μετά την επιτυχία που είχε η ταινία “Ρεμπέτικο”) και γνωρίστηκε με τον Νικηφόρο Μεταξά, καλλιτεχνικό διευθυντή του συγκροτήματος Βόσπορος. Αποφάσισε να μείνει στην Πόλη όπου έζησε και δημιούργησε σαν ερμηνεύτρια και στιχουργός του σχήματος Βόσπορος από το 1993 μέχρι το 2016. Συνεργάστηκε με Έλληνες και Τούρκους μουσικούς και με τα συγκροτήματα ”Gündoğarken”, ”Ezginin Günlüğü” και  ”Mode Plagal”. Hχογράφησε πολλά μουσικά άλμπουμ  που κυκλοφόρησαν από την Lyra Records στην Ελλάδα και από την Ada Müzik και την Kalan Müzik στην Τουρκία και περιόδευσε σε Ελλάδα, Τουρκία, Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο και Γερμανία.

Επίσης γράφει και μεταφράζει ποίηση. Το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Ίνδικτος” η μετάφρασή της από τα γαλλικά του ποιήματος του Ράινερ Μαρία Ρίλκε “Το Βιβλίο της Φτώχειας και του Θανάτου” ενώ την ίδια χρονιά ποιήματά της συμπεριλήφθηκαν στην ανθολογία λογοτεχνικών κειμένων με τίτλο “Κωνσταντινούπολη, Μία Πόλη στη Λογοτεχνία” των εκδόσεων “Μεταίχμιο”. Το Μάιο του 2010 συμμετείχε με ποιήματά της για την Πόλη στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Κωνσταντινούπολη 2010 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”.

Κατά τη διαμονή της στην Κωνσταντινούπολη παρακολούθησε σεμινάρια διδασκαλίας Ελληνικών σαν ξένη γλώσσα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας της Θεσσαλονίκης και απέκτησε πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία της Ελληνικής σε Τούρκους και ξένους. Επίσης απέκτησε τα διπλώματα επάρκειας διδασκαλίας της Τουρκικής από τα πανεπιστήμια της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.

Πρόσφατα εγκαταστάθηκε στη Λέσβο, συνεχίζοντας το πολιτιστικό της έργο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και συμπράττοντας με τους συνεργάτες στο μουσικό εντευκτήριο “Πέλαγο” για τη διατήρηση και προβολή της πλούσιας Λεσβιακής μουσικής παράδοσης και την ανάπτυξη της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας στο νησί.

Διδάσκει:
Μαθήματα Τουρκικών και Ελληνικών για ξένους