Κοινωνική & Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής & Κοινωνικής Ωφέλειας "ΠΕΛΑΓΟ"

Σκοπός

Σκοπός της «ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. ΠΕΛΑΓΟ» είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση της συλλογικότητας, για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την οικολογία, την εκπαίδευση, τις παροχές κοινής ωφέλειας, την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, τη διάδοση και διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων και ειδικότερα τη διατήρηση και προβολή της μουσικής παράδοσης και των παραδοσιακών τεχνών της Λέσβου, του Β. Αιγαίου και του Αιγαίου γενικότερα, που προάγουν το τοπικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Ενδεικτικά η Κοιν.Σ.επ αποσκοπεί στη δημιουργία πολυχώρου – μουσικού εντευκτηρίου που θα λειτουργεί ως κέντρο μουσικής έρευνας, καλλιτεχνικής δημιουργίας, εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης και θα παρέχει και υπηρεσίες παραδοσιακού καφενείου, προκειμένου να υποστηρίξει και απασχολήσει τις ευπαθείς ομάδες των εντόπιων παραδοσιακών και σύγχρονων μουσικών, χορευτών και καλλιτεχνών γενικότερα, καθώς και των γυναικών άνω των 50 ετών στις δραστηριότητες του μουσικού εντευκτηρίου για την απώτερη διατήρηση και προβολή του καλλιτεχνικού και γαστρονομικού Αιγαιακού πολιτισμού.

Ιδρυτικά Μέλη

Βασιλική Παπαγεωργίου

Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

Νίκος Καξηρής

​Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής

Δημοσθένης Δαλαβάγκας​

Ταμίας της Διοικούσας Επιτροπής​

Μυρσίνη Χωριατέλλη​​

​Μέλος​​

Νίκος Ανδρίκος​

Μέλος

Ντίνος Φιλίππου - Μπαϊρακτάρης ​

Μέλος

Μέλη

Αλέκος Καφούνης – μουσικός
Αριστείδης Αποστoλής – μουσικός
Οδυσσέας Σαρρηγιαννίδης – μουσικός
Erdem Güreler – μουσικός
Νίκος Περιφεράκης – μουσικός
Βασίλης Κουζινόγλου – μουσικός

Μέρσα Αναστασιάδου – εικαστικός
Ανδρόνικος Θεοχαρίδης – εικαστικός
Γιώργος Κατσαρός – εικαστικός
Γιώργος Αρπατζόγλου – κινηματογραφιστής
Thomas Balkenhol – κινηματογραφιστής
Βαγγέλης Κατάνιας – γραφίστας

Διοργάνωση Εκδηλώσεων

Διοργάνωση σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων, εργαστηρίων, διαλέξεων, μουσικών, θεατρικών, βιωματικών παραστάσεων-παιχνιδιών για γονείς και βρέφη, ποιητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων επιμορφωτικού και θεραπευτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις με παροχή υπηρεσιών κοινωνικής αρωγής και πληροφόρηση/ενημέρωση/εκπαίδευση. Διοργάνωση εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, ερευνητικών προγραμμάτων, θεατρικών δρώμενων, μουσικών εκδηλώσεων θεραπευτικού χαρακτήρα και ψυχολογικής υποστήριξης καθώς συμμετοχή ασθενών σε εκφράσεις πολιτισμού που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους.

Διοργανώστε την εκδήλωση ή δράση πολιτισμού μαζί μας

Pelago