Κοινωνική & Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής & Κοινωνικής Ωφέλειας "ΠΕΛΑΓΟ"

Σκοπός

Σκοπός της «ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. ΠΕΛΑΓΟ» είναι η παραγωγή προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση της συλλογικότητας, για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την οικολογία, την εκπαίδευση, τις παροχές κοινής ωφέλειας, την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, τη διάδοση και διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων και ειδικότερα τη διατήρηση και προβολή της μουσικής παράδοσης και των παραδοσιακών τεχνών της Λέσβου, του Β. Αιγαίου και του Αιγαίου γενικότερα, που προάγουν το τοπικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Για την επίτευξη των σκοπών του, το Μουσικό Εντεκτήριο Πέλαγο διατηρεί δύο χώρους στην πόλη της Μυτιλήνης:

Έδρα / Εκπαιδευτήριο: Σκρα 42, 
όπου στεγάζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις, προκειμένου να υποστηρίξει και απασχολήσει τις ευπαθείς ομάδες των εντόπιων παραδοσιακών και σύγχρονων μουσικών, χορευτών και καλλιτεχνών γενικότερα, παρέχοντας μαθήματα μουσικής και τεχνών για μικρούς και μεγάλους

Υποκατάστημα / Πολυχώρος: Λαδάδικα 30, 
που λειτουργεί ως παραδοσιακό καφενείο – παντοπωλείο με μουσική σκηνή, στοχεύοντας και στην διατήρηση και περαιτέρω προβολή του καλλιτεχνικού και γαστρονομικού Αιγαιακού πολιτισμού.

 

Διοικούσα Επιτροπή

Βασιλική Παπαγεωργίου

Πρόεδρος

Νίκος Καξηρής

Ταμείας

simeon-iliou-pelago

Συμεών Ηλιού

Γραμματέας

Μέλη

Αλέκος Καφούνης – μουσικός
Αριστείδης Αποστoλής – μουσικός
Οδυσσέας Σαρρηγιαννίδης – μουσικός
Erdem Güreler – μουσικός
Νίκος Περιφεράκης – μουσικός

Ανδρόνικος Θεοχαρίδης – εικαστικός
Γιώργος Κατσαρός – εικαστικός
Γιώργος Αρπατζόγλου – κινηματογραφιστής
Thomas Balkenhol – κινηματογραφιστής
Ντίνος Φιλίππου Μπαϊρακτάρης 
Νίκη Αψώκαρδου

Διοργάνωση Εκδηλώσεων

Διοργάνωση σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων, εργαστηρίων, διαλέξεων, μουσικών, θεατρικών, βιωματικών παραστάσεων-παιχνιδιών για γονείς και βρέφη, ποιητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων επιμορφωτικού και θεραπευτικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις με παροχή υπηρεσιών κοινωνικής αρωγής και πληροφόρηση/ενημέρωση/εκπαίδευση. Διοργάνωση εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, ερευνητικών προγραμμάτων, θεατρικών δρώμενων, μουσικών εκδηλώσεων θεραπευτικού χαρακτήρα και ψυχολογικής υποστήριξης καθώς συμμετοχή ασθενών σε εκφράσεις πολιτισμού που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους.

Διοργανώστε την εκδήλωση ή δράση πολιτισμού μαζί μας

Pelago